7 secrete de la un expert în imobiliare! Nu rata aceste sfaturi înainte de iarnă!
De la țevi la centrală termică deteriorate, o locuință poate prezenta numeroase nereguli. Specialistul în imobiliare Andy Simms, de la My Builder, a explicat ce trebuie să faci cu casa ta înainte de venirea iernii. Detaliile la care trebuie să fii atent pentru a te bucura de energie eficientă și costuri reduse la utilități.
Ce trebuie să faci la casă înainte să se instaleze iarna
1. Curăță hornul locuinței.
Dacă locuiești la casă și ai un coș de fum, asigură-te că este funcțional înainte de instalarea iernii. Mătură și curăță hornul locuinței cel puțin o dată pe an. Dacă știi că nu te descurci la o astfel de sarcină, este bine să contactezi din timp un specialist.
2. Verifică acoperișul să nu aibă deteriorări.
Orice placă de pe acoperiș care este slăbită, prezintă deteriorări sau este ruptă duce cu gândul la efectuarea de reparații. În caz contrar, în sezonul rece riști să te confrunți cu scurgeri intermitente pe măsură ce temperaturile scad.
3. Aerisește toate caloriferele din casă.
Aerisirea caloriferelor va îmbunătăți eficiența termică a locuinței. Te vei putea bucura de căldură intensă, fără ca factura la energie să fie mai mare decât ar trebui. Nu este o sarcină ieftină pentru un instalator, însă poți face și tu acest lucru singur.
Detaliile ce pot reduce costul facturilor pe timp de iarnă
4. Repară centrala sau apelează la ajutorul unui specialist.
Statisicile experților în imobiliare arată că 23 de procente dintre proprietarii de case amână sarcinile de întreținere corespunzătoare ale centralei. O centrală defectă va funcționa, în cel mai pozitiv scenariu, ineficient. În cel mai rău scenariu, va pune vieți în pericol.
O centrală care funcționează corespunzător pe timp de iarnă va îmbunătăți eficiența energiei dintr-o locuință, iar acest lucru se va resimți și la nivelul facturilor. Energia nu te va costa la fel de mult.
5. Izolează mansarda, acoperișul sau alte spații ale locuinței.
Izolația îmbunătățește mult eficiența energiei în locuința ta, dar nu numai. Pe timp de vară, îți menține locuința răcoroasă. Pe timp de iarnă, casa este cât de caldă posibil.
Cum crești eficiența energetică a casei în sezonul rece
6. Instalați geamuri duble și uși UPVC.
O altă modalitate de a crește eficiența energetică a casei tale este să ai instalate ferestre și uși noi, în cazul în care cele de care dispui sunt vechi. Recomandarea specialiștilor este să optezi pentru geamuri duble și uși UPVC.
7. Examinează pereții exteriori și asigură-te că sunt impermeabili.
Ai nevoie de vreo impermeabilizare la nivelul locuinței? Este bine ca, înainte de venirea iernii, să apelezi la ajutorul unui specialist care să îți inspecteze locuința. Orice daună externă trebuie reparată.