Investiție neașteptată într-o mică localitate din România
Într-o surprinzătoare mișcare, primarul unei comune din Maramureș a reușit să atragă o investiție de peste 100.000 de euro pentru construcția unui patinoar. Acest lucru este remarcabil, având în vedere că comuna are mai puțin de 2000 de locuitori și nu este cunoscută pentru resursele sale financiare. La început, mulți au crezut că anunțul era o glumă.
O localitate mică devine celebră datorită patinoarului
Comuna Rușii Munți din județul Mureș a devenit subiectul principal al discuțiilor, după ce a inaugurat un patinoar impresionant. Cu toate că această localitate nu se poate mândri cu o economie prosperă și are doar 1800 de locuitori, autoritățile au considerat că un astfel de proiect este necesar. Patinoarul, în valoare de 120.000 de euro, a fost deschis pe 30 octombrie.
Controversele în jurul investiției
Investiția neașteptată în patinoar a provocat numeroase controverse în comunitate. Mulți nu s-au așteptat la asemenea proiect și s-au întrebat de ce s-a alocat o sumă atât de mare pentru o atracție care nu va fi frecventată de mulți oameni. Patinoarul, care aparține primăriei, dispune atât de piste artificiale, cât și de gheață naturală, pentru a putea fi folosit pe tot parcursul anului.
Primarul explică cum a obținut investiția
Deși primarul se declară mândru de reușita sa, el recunoaște că ideea nu a fost a sa. Câteva consiliere care sunt și profesoare au vizitat Franța și au văzut acolo un patinoar similar. Impresionate de distracția pe care o oferea această atracție, acestea i-au povestit primarului și i-au cerut să implementeze un proiect similar în comuna lor. Astfel, s-a născut ideea unui patinoar în valoare de 110.000 de euro, destinat celor 1800 de locuitori ai comunei Rușii Munți.
Reacții pozitive inițiale
Oamenii au fost încântați de apariția patinoarului și s-au înghesuit să îl viziteze la inaugurare. Imaginile publicate pe pagina de Facebook a comunei arată participarea numeroasă a locuitorilor de toate vârstele. Patinoarul, care are o suprafață patinabilă de 200 de metri pătrați, necesită folosirea unor patine speciale și nu este permisă aducerea propriilor perechi de patine. Prețurile pentru utilizarea patinoarului sunt accesibile, fiind între 10 lei pentru copii și 15 lei pentru adulți pentru o sesiune de o oră și jumătate.
Dezamăgire într-o altă localitate
Într-o situație similară, comuna Coșoveni din județul Dolj a investit aproape 100.000 de lei într-un patinoar modern, în ciuda faptului că nu dispune de drumuri asfaltate și se confruntă cu multe probleme. Cu toate acestea, această investiție nu a fost întâmpinată cu entuziasm de locuitori și de consilierii locali. Mulți au considerat că prioritatea ar trebui să fie rezolvarea altor probleme ale comunei și nu construirea unui patinoar care nu va fi frecventat în mod constant.