Descoperă secretul pentru facturi mai mici la încălzire în casa ta!
În sezonul de iarnă, mulți români își fac griji cu privire la costul facturilor la energie. Dacă vrei să nu fii nevoit să scoți sume foarte mari de bani din buzunare, este bine să ai în vedere un detaliu important. Află în rândurile de mai jos cum trebuie să fie locuința ta, pentru a plăti mai puțin la încălzire.
Cum scazi consumul de energie în locuința ta
Ultimele zile i-au determinat și pe românii care au amânat cât de mult au putut să deschidă căldura să ia măsuri. Doar că mulți își fac griji, în acest context, cu privire la costul facturilor la energie. Prima regulă, pentru a te asigura că nu consumi căldură degeaba, este să te asiguri că locuința ta este izolată.
De ce trebuie să te asiguri că locuința e izolată
O izolație corectă a locuinței tale te ajută să recuperezi bani pe partea de consum de energie, spun specialiștii. Asta pentru că, atât timp cât casa ta este izolată, consumul de energie va fi redus, căldura nemaifiind pierdută. Astfel, vor scădea costurile la facturile la utilități.
Așadar, dacă vrei să reduci facturile în această iarnă la energie, asigură-te că locuința ta este bine izolată. În plus, o izolație nepotrivită sau lipsa totală a acesteia poate să influențeze în mod negativ și perioada de folosire corespunzătoare a unei clădiri, dar și confortul de care se bucură locatarii.
Cum îți izolezi casa, pentru a nu pierde căldură
Izolația unei locuințe presupune utilizarea oricărui material care poate să reducă transferul de căldură. Nu toate izolațiile oferă același nivel de protecție a casei însă. În cazul în care este folosit un material nepotrivit, se pierde aproximativ 30-40 la sută din totalul de energie termică din interiorul locuinței.
Pentru a salva 25 de procente din pierderile de căldura, poți să apelezi la câteva metode eficiente în acest sens, cum ar fi: izolarea podului cu vată minerală, ferestre și uși izolate – se poate obține acest efect cu ajutorul geamurilor termopan și a etanșeizării cu spumă.
Ce materiale se folosesc la izolarea unei clădiri
În cazul podelelor se poate apela la utilizarea de polistiren extrudat pardoseală sau vată bazaltică (ex: StepRock), ce se fixează pe un strat suport precum șapă, beton sau lemn.
Principalele materiale recomandate pentru izolarea unei locuințe, la momentul construcției sale sau mai târziu, sunt: polistirenul expandat, polistirenul extrudat, vata bazaltică sau vata de sticlă.