Descoperă rețeta secretă de sarmale de post a lui Petrișor Tănase! Ingredientele magice care te vor face să devorezi totul din farfurie!
Maestrul bucătar Petrișor Tănase, gazda emisiunii culinare ”Sănătatea în Bucate”, de la Digi 24, ne oferă, în exclusivitate pentru Playtech Știri, câteva secrete culinare.
Petrișor Tănase ne spune ce dă savoare mâncării de post
El ne sfătuiește să ne folosim cu mult curaj imaginația, atunci când gătim, să încercăm tot felul de gusturi și de arome, de ingrediente. Iată cum prepară Petrișor Tănase celebrele sale sărmăluțe de post, o rețetă cu mari surprize, în compoziție.
Ingrediente pentru sarmale de post
După rețeta tradițională, în compoziție se pun orez, legume și mirodenii, adesea, și ciuperci. Iată însă ce ingrediente îi pot da savoare, îi pot îmbunătăți substanțial gustul, conform rețetei celebrului bucătar Petrișor Tănase:
- O cană de orez
- O ceapă potrivită, tocată mărunt
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- Un pumn plin cu stafide
- Mirodenii după gust: sare, piper, cimbru sau busuioc
Mod de preparare
Pentru a pregăti aceste delicioase sarmale de post, Petrișor Tănase ne oferă următorii pași:
- Punem orezul și ceapa tocată într-o oală și le călim în două căni de apă împreună cu uleiul de măsline, timp de 2-3 minute.
- Luăm oala de pe foc și adăugăm stafidele și încă o cană de apă. Adăugăm mirodeniile după gust.
- Așezăm sarmalele într-o cratiță, în cerc, și le fierbem în apă, borș și puțin vin alb sec. Le supraveghem și adăugăm apă la nevoie.
- Când sunt aproape fierte, dizolvăm puțin bulion în zeama lor și le băgăm la cuptor pentru aproximativ jumătate de oră.
- După ce sunt gata, putem adăuga mărar tocat pentru sarmalele în foi de viță sau cimbru și foi de dafin pentru cele în foi de varză murată.
Alte recomandări culinare pentru Postul Crăciunului
Petrișor Tănase ne mai dezvăluie și câteva alternative delicioase pentru perioada de post. Printre acestea se numără fasolea, mazărea, hrișca și lintea. Hrișca poate fi preparată sub forma unei salate sau fiartă și amestecată cu ardei gras, usturoi și zeamă de lămâie.
Acum că ai aflat toate aceste mici secrete, poți să te apuci de treabă și să faci preparate delicioase, chiar și de post. Poftă bună!