Află secretul ascuns al lui Florin Dumitrescu!
Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai celebri chefi din România. El are o carieră impresionantă și a câștigat rapid admirația publicului. Mulți s-au întrebat ce studii are Florin Dumitrescu, juratul de la Chefi la Cuțite care a dus bucătăria la nivel de artă. Vedeta a povestit cum s-a îndrăgostit de acest domeniu, dar și care au fost primii bani câștigați din această meserie.
Cum a devenit Florin Dumitrescu bucătar
Născut pe 1 august 1987 în București, Florin Dumitrescu și-a descoperit pasiunea pentru bucătărie la o vârstă fragedă. Avea doar 14 ani când și-a dat seama că iubește bucătăria. Tatăl lui l-a ajutat să se angajeze ca ajutor de bucătar la un restaurant din București și în doar câțiva ani a ajuns la o performanță deosebită.
„Eu, la 17 ani, câştigam de trei ori mai mult decât mama. Ea avea salariul 8 milioane de lei, iar eu luam 25 de milioane, lucram în două restaurante. Aveam un salariu uriaș pentru vârsta mea, mai mulţi bani decât puteam cheltui”, spunea celebrul Chef.
În 2007, el a decis să plece în Italia ca să aprofundeze arta gastronomiei. A învățat tot ce se putea despre bucătărie, iar la un moment a gătit 800 de porții de paste zilnic.
„Lucram în Italia într-un restaurant unde făceam singur 800 de porții de paste: 400 pe prânz, 400 pe cină. Am plecat de acolo și am ajuns într-un hotel unde doar eu și șeful bucătar făceam mese pentru 250 de persoane. Totul ține de matematică și planificare”, povestea Dumitrescu.
S-a reîntors în București după câțiva ani de învățat intens de la chef bucătari renumiți. A lucrat într-un restaurant celebru din Capitală, iar în 2012 a intrat în televiziune fiind jurat la MasterChef. Emisiunea a avut un succes colosal, iar alături de el jurizat Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu. Trio-ul a făcut istorie în televiziune și în 2016 s-a mutat la Antena1 alături de aceeași colegi în formatul Chefi la Cuțite.
Ce studii are Florin Dumitrescu
Acum îl cunoaște toată România, dar puțini sunt cei care știu ce studii are Florin Dumitrescu. El a urmat o școală cu profil sportiv și era pasionat de polo, mergând la antrenamente zilnic. Mai mult, el a fost la un club sportiv din București și a reușit să devină campion național de câteva ori. Chef Dumitrescu a făcut Liceul Sportiv Emil Racoviță. A jucat la Steaua și a obținut câteva titluri importante cum ar fi cel de campion național și municipal. El nu are studii universitare, iar asta pentru că la 14 ani și-a descoperit pasiunea pentru bucătărie.
În 2002, el a primit titlul de Cetățean de Onoare al Sectorului 5. Iubirea pentru bucătărie a pornti de la o emisiune tv unde un chef italian a făcut un preparat cu spanac. A fost atât de impresionant, încât câțiva ani mai târziu a decis să se angajeze ca ajutor de bucătar.
A creat un desert special pentru soția lui
Florin Dumitrescu are o carieră impresionantă, însă cel mai mândru este de familia sa. Este un tată model și un soț devotat, lucruri pe care le-a demonstrat cu fiecare ocazie. Florin Dumitrescu a început o relație cu Cristina Sima în 2010, iar patru ani mai târziu s-au căsătorit. În 2013 a venit pe lume prima fetiță, Ava Elisabeta, iar doi ani mai târziu a venit și Mia, mezina familiei.
“Eu mi-am dorit dintotdeauna o relație cu femeia perfectă. Bineînțeles, perfecțiunea este diferită în accepțiunea fiecăruia. Eu am întâlnit-o pe a mea. Am știut că este ea din momentul în care a apărut, pentru că se cam oprise timpul în loc, era o atmosferă ca de film în perioada aceea în viața mea. Eu, boem, melancolic, artist, am privit-o pe ea, elegantă, frumoasă, strălucitoare, și mi-am dat seama că, dacă ea ar deveni iubita mea, aș putea să fac orice în viața asta, că totul este posibil. Și așa a fost. Mi-am găsit jumătatea și mă bucur că nu am lăsat-o să treacă pe lângă mine, iar de atunci și până azi, și în continuare, fac tot ce îmi stă în putință să mă iubească în fiecare zi la fel de mult și să o iubesc în fiecare zi la fel de mult. Noi trăim o poveste aparte!” a povestit Chef Florin Dumitrescu într-un interviu pentru Viva.ro.
Chef Dumitrescu a vorbit în repetate rânduri despre relația specială pe care o are cu soția lui și cu cele două fete. El a povestit că a creat un desert delicios pentru soția lui, pe care l-a numit Pomme du Sima. Desertul este un măr în foietaj pe care l-a preparat și într-una dintre probele de la Chefi la Cuțite.