Bulgarii mor mai repede decât oricine în Europa! Descoperă unde se plasează România!
În ultimii 20 de ani, rata de viață a populației în Europa a cunoscut o scădere continuă, iar studiile recente aduc și mai multă presiune asupra acestui aspect. Două studii separate au dezvăluit că bulgarii trăiesc mult mai puțin decât majoritatea țărilor din Europa, iar România se situează în același context. Conform acestor date, România se află printre ultimele state europene în ceea ce privește speranța de viață a populației.
A scăzut speranța de viață în UE în ultimii 20 de ani?
Un nou studiu demografic realizat de Comisia Europeană arată că rata de viață în Uniunea Europeană a avut o tendință descrescătoare în ultimii 20 de ani. Datele colectate între anii 2000 și 2021 arată că speranța de viață la naștere în UE a fost în scădere, ajungând la 80,1 ani în 2021 față de 81,3 ani în 2019. De asemenea, rata mortalității a crescut în aceeași perioadă.
Bulgarii trăiesc mult mai puțin decât majoritatea țărilor din Europa
Studiile efectuate în ultimii ani au scos la iveală faptul că bulgarii au o speranță de viață mult mai mică decât majoritatea țărilor europene. Această tendință negativă este atribuită unui sistem de asistență medicală deficitar și unor rate ridicate ale mortalității prin accident vascular cerebral. Bulgaria se află pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește speranța de viață.
România se află printre ultimele state europene
România nu stă mai bine în ceea ce privește rata de viață a populației. Studiul Eurostat arată că România se situează pe ultimele locuri, fiind devansată de Polonia, Cehia, Lituania și Ungaria. Datele colectate între 2000 și 2021 arată că speranța de viață la naștere în România a crescut cu doar 1,6 ani, iar la vârsta de 65 de ani, românii au o speranță de viață de doar 14,6 ani.
Concluzii
Rata de viață a populației în Europa a cunoscut o scădere în ultimii 20 de ani. Bulgarii trăiesc mult mai puțin decât majoritatea țărilor europene, iar România se situează pe ultimele locuri în acest clasament. Factori precum sistemul de asistență medicală, ratele de mortalitate și nivelul de trai influențează speranța de viață a populației. Este nevoie de măsuri și investiții pentru a îmbunătăți starea de sănătate a populației și a crește speranța de viață în aceste țări.