Putin dezvăluie strategii incredibile de victorie în Ucraina după întâlnirea cu SUA
Războiul din Ucraina continuă și nu sunt semne că se va termina prea curând, având în vedere că Vladimir Putin este tot mai determinat. Liderul rus se leagă de tot felul de semne și este convins că va câștiga lupta împotriva lui Zelenski. Pe ce se bazează și ce crede că îi va aduce victoria într-un final.
Vladimir Putin susține că Ucraina va pierde în fața Rusiei
Președintele Senatului de Informații Mark Warner a declarat că Vladimir Putin crede că Ucraina va cădea în doar câteva luni. Mai exact, șeful de stat al Rusiei consideră că Zelenski nu va mai face față luptei fără ajutorul militar al SUA, despre care crede că se va retrage și nu va mai oferi sprijin armat Ucrainei.
Putin continuă să fie un personaj controversat și are mare încredere în forțele armatei sale și strategiilor la care apelează
„Speranțele de victorie ale lui Vladimir Putin se bazează pe plecarea SUA din Ucraina”, a scris Warner.
Pachetul de 110 de miliarde de dolari propus de președintele Joe Biden a alocat 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, precum și fonduri pentru Israel și ajutor pentru Gaza, a fost blocat. Pe acesta ajutor, însă, armata ucraineană se baza din plin, însă fondurile nu au mai ajuns la destinație.
Putin, din ce în ce mai optimist
Vladimir Putin și-a început deja campania electorală, oferind un discurs inaugural la Kremlin duminică. Cu un pahar de șampanie în mână, președintele Rusiei a abordat subiecte precum ostilitatea Occidentului față de Moscova și conflictul din Ucraina.
Află și: Cum a anunţat Vladimir Putin că va candida la alegerile prezidenţiale din 2024. Imaginile momentului în întreaga lume
Oficialul a dat dovadă de un optimist crunt, susținând că Ucraina nu are nicio putere în fața Rusiei, care are parte de o evoluție din ce în ce mai mare. Consideră că ucrainenii nu au propriile ideologii sau fonduri, ceea ce nu le asigură un viitor sigur în această luptă grea.
„Planurile noastre de apărare merg din ce în ce mai bine. E evident. Industria noastră ia avânt, am început să producem de câteva ori mai mult (armament). Știu că încă nu avem din toate suficient, dar ei (ucrainenii) rămân fără arme.
Ei nu au niciun fundament, nu au ideologie sau propria industrie, nu au banii lor proprii, nu au nimic al lor. Ei nu au viitor, dar noi avem”, a spus șeful de stat al Rusiei.
Președintele Rusiei a mai spus că ucrainenii sunt diabolici și au planuri negre împotriva poporului său. În plus, crede că aceștia sunt „imbecili” și dispuși să colaboreze cu oricine, cu gândul de a face rău Rusiei.
Războiul declanșat de Rusia în Ucraina în urmă cu peste 650 de zile a avut consecințe semnificative, inclusiv costuri uriașe în miliarde de euro și pierderi masive de sute de mii de militari ruși pe teren, conform informațiilor furnizate de Serviciile Secrete britanice. Cu toate acestea, Vladimir Putin a reușit să sporească numărul recruților printr-o simplă semnătură, legalizând înrolarea a peste 100.000 de condamnați în rândurile armatei roșii.
Vladimir Putin are șanse mari să recâștige alegerile
Vladimir Putin a anunțat vineri intenția de a candida pentru un nou mandat de șase ani, după ce a ținut în suspans populația și toată lumea politică. În lipsa unui contracandidat serios, victoria devine evidentă, având în vedere că liderul opoziției, Navalnîi, este condamnat la peste 30 de ani într-o colonie penitenciară, iar alți critici se află fie în închisoare, fie în exil.
Te-ar putea interesa și: Cum a anunţat Vladimir Putin că va candida la alegerile prezidenţiale din 2024. Imaginile momentului în întreaga lume
Dat fiind controlul exercitat de Kremlin asupra presei de stat și capacitatea sa de a decide cine poate sau nu poate candida, tabăra lui Navalnîi argumentează că procesul electoral nu este cu adevărat un scrutin liber. Cu toate acestea, aceștia consideră perioada de campanie ca o oportunitate rară de a angaja rușii într-un dialog politic și de a-i convinge că problemele majore ale Rusiei sunt generate de politica lui Putin.
„Bineînțeles că este imposibil să îl învingi pe Putin în `alegeri`. Scopul campaniei noastre este de a schimba agenda politică din Rusia”, a declarat pentru Reuters Leonid Volkov, consilier al lui Navalnîi.
Kremlinul afirmă că Vladimir Putin are asigurat câștigul pentru un nou mandat de șase ani, beneficiind de un susținut sprijin în întreaga societate rusă, cu procente de aproximativ 80% în sondajele de opinie.
Până în acest moment, doar trei persoane au anunțat intenția de a candida împotriva sa. Printre acestea, Boris Nadejdin și Ekaterina Duntsova sunt figuri relativ puțin cunoscute, iar obținerea celor 300.000 de semnături necesare pentru a-și susține candidatura ar putea fi problematică.
Al treilea candidat, naționalistul Igor Girkin, se află în detenție, așteptând procesul și fiind acuzat de incitare la activități extremiste. În afară de aceștia, liderul comunist Gennady Zyuganov și liberalul Grigory Yavlinsky sunt posibili candidați care încă nu și-au anunțat oficial intenția. Cu toate că ambii sunt veterani ai politicii, au înregistrat în trecut eșecuri în alegeri.