Descoperă secretul gustului divin al șorcii murate!
Fiecare dintre noi a mâncat măcar odată șorici proaspăt, tăiat de pe porcul de Crăciun. Dar, știi că există o rețetă genială de șorici la murat? Citește mai departe, află cum se face, și așa vei descoperi gustul acestui preparat care este nemaipomenit.
Șoriciul de porc, este bun proaspăt, dar și murat
În perioada Sărăbătorilor de iarnă, după cum este datina la români, se taie porcul și tot ceea ce iese prin tăiere se folosește. Aproape nimic nu se aruncă.
Avem o rețetă genială de șorici la murat
Această rețetă genială de șorici la murat este deja o tradiție, mai ales în zona de est, în Moldova, unde se fac astfel de preparate.
Cum se face această rețetă genială de șorici la murat
După ce ai tăiat șoriciul de pe porc, va trebui să-l speli foarte bine și să-l cureți de grăsimea rămasă. Apoi va trebui să rulezi cât mai strâns posibil fiecare fâșie de șorici.
După ce ai terminat de tăiat în fâșii și l-ai rulat, pune șoriciul într-un borcan de 700 de ml, și dacă ai bucăți ceva mai mari, pune-le primele, la fund, ulterior pe cele mai mici. Acum este momentul să te ocupi de tăiatul usturoiului, în felii mici și pune-i în borcan peste șorici, apoi adaugă furnze de dafin și boabe de piper.
Știi deja cum se face saramura, sare grunjoasă într-o cratiță cu apă rece, cel mult un litru. Amestecă bine sarea, și după ce e dizolvată, toarnă amestecul în borcan și apoi pune-l în frigider. Este bine ca, măcar odată la două zile, să schimbi saramura, ca să păstrezi șoriciul fraged.
Apoi, după alte șapte zile, încearcă preparatul, și ai să descoperi gustul nemaipomenit! Poftă bună!