Descoperă secretul perfectiunii în vinul fiert! Cât de delicios poate fi în comparație cu târgurile de Crăciun!
Vinul fiert este una dintre cele mai căutate băuturi în sezonul rece. Mulți o cumpără de la târgurile de Crăciun. Este foarte ușor să prepari acasă vin fiert, chiar mai savuros decât la evenimentele organizate în marile orașe. Ai nevoie de un ingredient de sezon pentru a-i oferi savoare. Cum trebuie să procedezi.
De când datează tradiția vinului fiert
Vinul fiert reprezintă o băutură des consumată în sezonul rece. Este un răsfăț al perioadelor festive, fiind ușor de găsit în târgurile organizate în marile orașe cu ocazia Crăciunului și a Anului Nou. Unele voci spun că tradiția datează încă din epoca romană, când oamenii beau vin cald pentru a se încălzi.
Preparat în mod obișnuit cu vin roșu, această băutură îndulcită este o alternativă încântătoare pentru papilele gustative la cafea și cidrul fierbinte tradițional. Trebuie precizat că, în ciuda faptului că procesul de încălzire conduce la evaporarea unei părți din conținutul de alcool, băutura rămâne totuși alcoolică.
Cum să prepari vin fiert la tine acasă
Unii ar spune că nu există nimic mai confortabil decât să te relaxezi într-o zi sau într-o noapte rece de iarnă cu un pahar de vin fiert. Ușor dulce, aromatizată și fructată, băutura te va încălzi din cap până-n picioare. O poți pregăti chiar acasă, bucurându-te de un gust perfect al său.
Nu este deloc dificil să faci vin fiert chiar în confortul bucătăriei tale. Va ieși mai aromat ca la târgurile de Crăciun, dacă ai grijă să adaugi în băutura de pe aragaz un ingredient comun în sezonul de iarnă, anume portocala. Ai nevoie de doar câteva felii de portocală pentru a schimba gustul vinului fiert.
Lista ingredientelor de care ai nevoie
– 750 mililitri vin roșu (preferabil cel de țară)
– 3-4 linguri zahăr
– 2-3 bețe scorțișoară
– câteva felii de portocală
Cum să pregătești vin fiert pentru iarnă
1. Se pune vinul roșu la fiert într-o oală, la flacără mică.
2. Se adaugă zahărul, când vinul roșu s-a încălzit.
3. Se amestecă foarte bine băutura, până la dizolvarea zahărului.
4. Se adaugă bețele de scorțișoară și feliile de portocală.
5. Se mai lasă băutura pe foc încă 5 minute.
6. Se stinge flacăra aragazului și se scot bețele de scorțișoară.
Vinul fiert poate fi consumat imediat, cu grijă să nu se frigă nimeni din cauza temperaturii prea ridicate. Unii obișnuiesc să-l bea alături de o gustare dulce. Alții îl savurează în forma în care este. Indiferent de preferințe, aroma vinului fiert cu portocale te va duce cu gândul la cele mai frumoase amintiri de iarnă.