Descoperă secretul specialiștilor: Cât de des ar trebui să-ți speli blugii!
Un element nelipsit din garderobă, dar pe care puțini știu cum să îl îngrijească în mod corect. Află, din rândurile de mai jos, cât de des ar trebui să-ți speli blugii, de fapt. Un singur truc este secretul ce îți permite să îi porți o perioadă lungă. Care sunt sfaturile specialiștilor.
Recomandările specialiștilor
În ultimele decenii, blugii au devenit un element ce nu poate lipsi din garderoba noastră. Există câte o culoare și o croială pentru fiecare siluetă, însă, în ciuda popularității de care se bucură, nu primesc îngrijirea de care au nevoie.
Dacă vrei să te bucuri o perioadă cât mai lungă de timp de perechea de blugi preferată, va trebui să ții cont de câteva sfaturi. Recomandările făcute de un reprezentant al celui mai mare producător de blugi au stârnit controverse.
Acesta susține că acești pantaloni nu ar trebui puși niciodată în mașina de spălat rufe, pentru a preveni deteriorarea lor, și că ar trebui să aplicăm soluții de curățare doar pe zonele pe care apar pete, dacă este cazul.
„Adevărații iubitori de denim vă vor spune să nu vă puneți niciodată blugii într-o mașină de spălat. Deci asta fac și eu. Dacă îi pătez cu curry, îi voi curăța. Dacă am fost afară și am transpirat în ei sau am lucrat în grădină, îi voi spăla în cadă sau în duș”, a explicat Charles Bergh, potrivit CNBC.
Cât de des ar trebui să-ți speli blugii, de fapt
Oricât de bizar ar părea, există unele dovezi care sugerează că blugii rămân surprinzător de curați fără spălare.
În 2011, cercetătorii de la Universitatea din Alberta au efectuat un experiment folosind blugii murdari ai unui student. Josh Le nu și-a spălat blugii din denim brut timp de 15 luni, apoi i-a tamponat pentru bacterii. A pus apoi pantalonii la mașina de spălat, i-a purtat încă două săptămâni și i-a retestat.
În mod surprinzător, concentrațiile de bacterii nu au variat semnificativ. Blugii au fost mai mult sau mai puțin la fel de curați după două săptămâni de purtare, precum au fost după 15 luni fără spălare.
„M-am așteptat să găsesc câteva bacterii asociate cu intestinul inferior, cum ar fi E. coli, dar am fost surprins să constat că nu există, doar o mulțime de bacterii normale ale pielii.
Acest lucru arată că, cel puțin în acest caz, dezvoltarea bacteriilor nu este mai mare dacă blugii nu sunt spălați în mod regulat”, a transmis Rachael McQueen, profesor asociat la Universitatea din Alberta, care a efectuat cercetarea, într-un comunicat.
Cum se spălă blugii pentru a nu deteriora țesătura
Așadar, blugii ar trebui spălați destul de rar, doar dacă prezintă pete inestetice sau mirosuri neplăcute. Se recomandă să fie spălați de mână, lăsați în apă cu detergent, în cadă sau într-un lighean.
A turnat oțet peste blugi în mașina de spălat, iar rezultatul a uimit pe toată lumea. Trebuie să încerci și tu asta