Descoperă secretul vital pentru a-ți pregăti mașina de iarnă!
În doar câteva săptămâni, iarna își va intra deplin în drepturi. Este important ca șoferii să efectueze o analiză a mașinilor cu care circulă, pentru a se asigura că nu vor avea dificultăți odată cu scăderea drastică a temperaturilor. Află în rândurile de mai jos cum trebuie să procedezi.
Cum pregătești mașina pentru zilele de iarnă
Ultima lună de toamnă aduce multe pregătiri pentru sezonul de iarnă. Fiecare persoană are responsabilități caracteristice. Gospodinele se ocupă de bucătărie și grădină, în timp ce bărbații au grijă inclusiv de mașini în această perioadă. Tu știi cum să o pregătești pentru zilele cu temperaturi scăzute?
Și autoturismul personal trebuie pregătit pentru sezonul de iarnă. Poate suna ca o fiță, însă nu este. Multe mașini se deteriorează în lunile reci tocmai pentru că nu sunt bine îngrijite. Dacă nu ai luat în seamă acest lucru, este momentul potrivit să acționezi pentru a menține autovehiculul în formă potrivită.
Detaliul pe care mulți șoferi îl ignoră în sezonul rece
Știai că cea mai comună cauză a deteriorării mașinilor în sezonul rece are legătură cu bateria autoturismului? În interval de aproximativ cinci ani de zile, bateriile încep să se deterioreze. Așa se face că mașina pornește greu. Verifică bateria mașinii, înainte ca iarna să își intre în drepturi.
Dacă ai un prieten cu un multimetru (un dispozitiv care poate măsura tensiunea, curentul și rezistența), verifică dacă citește aproape 12,6 volți cu motorul oprit. Orice valoare sub cea menționată impune necesitatea schimbării bateriilor la autoturism, spun specialiștii în domeniu.
Cât de des trebuie schimbat antigelul la mașină
Următorul pe listă este lichidul de răcire. Este obligatoriu să verifici ca mașina să prezinte lichidul potrivit de răcire, în cantitatea necesară pentru a funcționa corespunzător. Antigelul modern trebuie de obicei schimbat la fiecare cinci ani sau chiar mai des.
Atenție! Dacă nu te pricepi la schimbat bateria, lichidul de răcire sau antigelul, este bine să apelezi la serviciile unui profesionist în domeniu. Altfel, riști să te confrunți cu mai multe probleme.
Verifică ștergătoarele autoturismului, înainte de căderea primei zăpezi
Asigură-te, de asemenea, că și presiunea în anvelope este corectă. Ai grijă ca rezervorul de curățare a parbrizului să fie plin cu lichidul potrivit. Verifică dacă ștergătoarele acționează corespunzător și spală bine parbrizul. În caz contrar, schimbă-le, fiindcă te vor pune în dificultate iarna.
Obiectele care nu trebuie să lipsească din portbagaj
Nu în ultimul rând, ține cont și de nevoile pe care le ai în funcție de zona în care locuiești. Dacă în regiunea ta iernile sunt aspre, ninge des sau abundent sau dacă obișnuiești să călătorești, ai grijă să ai în mașină câteva obiecte de siguranță, la care să apelezi în cazul în care situația impune acest lucru.
Dintre acestea, amintim următoarele: un sac de dormit, o lopată, lumânări, brichetă, gustări perisabile, triunghiuri reflectorizante.