Prognoza meteo pentru Crăciun și Revelion în România
Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu, a dezvăluit prognoza meteo pentru perioada Crăciunului și Revelionului din acest an. Cu accent pe incertitudinea în zonele mai joase, Georgescu a oferit detalii despre zonele în care vom avea zăpadă în timpul sărbătorilor.
Zonele cu zăpadă de sărbători
Florinela Georgescu a subliniat că există o probabilitate crescută ca, în special în zona de munte, să avem episoade de precipitații sub formă de ninsori, care să favorizeze formarea unui strat de zăpadă. Cu toate acestea, pentru regiunile mai joase, specialiștii ANM nu au informații clare.
Astfel, pentru a avea sărbători de iarnă cu zăpadă, cetățenii sunt sfătuiți să se îndrepte către zonele de munte. În ceea ce privește restul regiunilor, prognoza meteo este incertă în acest moment. Este recomandată monitorizarea evoluției condițiilor meteorologice, în special pentru cei care își doresc să-și planifice călătorii sau petreceri în aer liber în timpul sărbătorilor.
Prognoza pentru sezonul de iarnă
Florinela Georgescu a oferit și informații privind prognoza pentru întregul sezon de iarnă. Potrivit acesteia, se preconizează că iarna își va arăta colții în perioada următoare, cu fenomene severe mai probabile în a doua parte a sezonului, în contrast cu luna decembrie.
Specialista ANM a realizat o prognoză pentru luna următoare, luând în considerare evoluția vremii în anii anteriori în aceeași perioadă. Ținând cont de ultimele ierni și de primele estimări sezoniere, Florinela Georgescu a subliniat că fenomenele cele mai severe sunt mai probabile în a doua parte a iernii, nu în decembrie.
Sezonul trecut s-a încheiat cu un viscol foarte spectaculos pe data de 4 aprilie în regiunea Moldovei, cu un strat de zăpadă mai mare decât pe tot parcursul iernii trecute.
Concluzie
În urma prognozei meteo prezentate de directorul ANM, este evident că incertitudinea persistă în ceea ce privește zăpada pentru Crăciun și Revelion în România. Cu toate acestea, există o probabilitate crescută ca zonele de munte să beneficieze de un strat de zăpadă în timpul sărbătorilor, în timp ce pentru regiunile mai joase informațiile sunt neclare.
Este important ca cetățenii să monitorizeze evoluția condițiilor meteorologice și să ia în considerare aceste informații atunci când își planifică călătoriile sau petrecerile în aer liber. Sezonul de iarnă se anunță a fi mai sever în a doua parte, iar fenomenele severe sunt mai probabile în această perioadă decât în luna decembrie.