Nucile magice de Crăciun! Reţeta simplă care îţi va încânta papilele gustative!
Nucile umplute nu lipsesc niciodată de pe mesele de la sărbătorile de iarnă. Sunt ușor de pregătit, iar rezultatul nu dezamăgește pe nimeni, niciodată. Dacă vei respecta rețeta pe care ți-o vom prezenta astăzi, toată lumea se va ridica mulțumită de la masă. Ce ingredient să folosești pentru un gust aparte.
Ingredientul care oferă aromă perfectă nucilor umplute
Crăciunul este sărbătoarea care reîntregește familiile. În seara de Crăciun, toți stau la masă și savurează preparate delicioase, multe dintre ele fiind, bineînțeles, tradiționale. Cu această ocazie, gospodinele pregătesc și mâncăruri și deserturi pe care obișnuiau să le facă mamele lor în copilărie.
Unele dintre acestea sunt nucile umplute. Extrem de fragede, aromate și delicioase, nucile umplute nu au cum să lipsească de pe masa de Crăciun. Nu este deloc dificil să le prepari. Pentru a obține un gust desăvârșit, îți recomandăm să folosești mascarpone pentru a pregăti crema cu care le umpli.
Lista ingredientelor necesare pentru aluatul de nuci
– 2 ouă
– 125 mililitri ulei floarea-soarelui
– 125 mililitri lapte
– 100 grame zahăr
– 1 plic amoniu pentru prăjituri
– zeamă 1/2 lămâie
– praf de sare
– coajă 1 lămâie
– 1 lingură esență de vanilie
– 500-530 grame făină
De ce produse ai nevoie pentru umplutura nucilor
– 250 grame mascarpone
– 150 mililitri smântână pentru frișcă (36% grăsime)
– 100 grame zahăr pudră
– 100 grame nuci măcinate
Cum prepari nuci umplute ca în copilărie, pentru masa de Crăciun
1. Se mixează ouăle cu zahărul până se obține o compoziție albă, ce se sărează ușor.
2. Se adaugă uleiul, laptele și se amestecă bine compoziția după fiecare ingredient.
3. Se adaugă coaja de lămâie, vanilia, amoniacul stins cu zeamă de lămâie.
4. Se încorporează făina și se frământă aluatul, care nu trebuie să se lipească de mâini.
5. Se învelește aluatul în folie alimentară și se lasă o oră la frigider.
6. Se fac biluțe de 5 grame fiecare și se coc în formă de nuci.
7. Se pun într-un bol: mascarponele, frișca, zahărul pudră.
8. Se mixează ingredientele pentru cremă.
9. Se încorporează nucile coapte sau prăjite în tigaie.
10. Se umple fiecare nucă cu crema preparată.
Nucile umplute sunt gata. Multe gospodine obișnuiesc să le tăvălească prin zahăr pudră vanilat, pentru a le oferi aromă mai intensă de dulce. Poți proceda în funcție de preferințele pe care le ai. Poftă bună!