Șocant! Diavolul a intrat în sala de judecată: Părinții, nevoiți să-și deconecteze copilul de la aparatele salvatoare!
O poveste sfâșietoare, o luptă pe viață și pe moarte pentru supraviețuire purtată cu un sistem uriaș și puternic, un deznodământ dureros. O familie a fost obligată să-și deconecteze copilul de la aparatele care-l țineau în viață. Copleșit de durere, tatăl fetiței a vorbit despre atmosfera din sala de judecată în ziua în care s-a hotărât că micuța nu va mai primi tratament.
Lupta pierdută în instanță
Venirea pe lume a unui copil este printre cele mai frumoase momente din viață. Când bebelușul este diagnosticat cu o afecțiune rară, ce îi pune în pericol viața, pentru părinți începe o luptă până la ultimele puteri. În cazul unei familii din Marea Britanie, această luptă a avut un deznodământ dureros, soarta micuței lor fiind decisă într-o sală de judecată.
Indi Gregory avea doar opt luni când și-a dat ultima suflare, după ce părinții ei au fost obligați să o deconecteze de la aparatele care o țineu în viață. Decizia nu a aparținut familiei, ci sistemului juridic din Marea Britanie.
Familia, obligată să-și deconecteze copilul de la aparatele care-l țineau în viață
Bărbatul a dezvăluit și cum a ajuns să realizeze acest lucru. Într-un interviu oferit celor de la New Daily Compass, el a povestit că a simțit prezența diavolului în sala de judecată, în ziua în care soarta lui Indi a fost decisă.
„Nu sunt religios și nu sunt botezat. Dar când am fost în instanță, am simțit că am fost târât în iad.
M-am gândit, dacă iadul există, atunci și raiul trebuie să existe. Era ca și cum diavolul ar fi fost acolo. M-am gândit că dacă există un diavol, atunci Dumnezeu trebuie să existe și el”, a declarat Dean Gregory.
„Au reușit să ia trupul și demnitatea lui Indi”
Guvernul premierului Giorgia Meloni i-a oferit cetățenia italiană fetiței și resurse pentru continuarea îngrijirii la un spital de pediatrie catolic din Roma au fost promise de Vatican, potrivit Fox News.
Cu toate acestea, judecătorul Robert Peel a hotărât pe 8 noiembrie că bebelușul urma să fie deconectat de la ventilatorul ce îl ținea în viață, împotriva dorinței părinților. Apelul familiei a fost respins.
„Viața lui Indi s-a încheiat la ora 01.45. Eu și Claire suntem supărați, cu inima frântă și rușinați. NHS și instanțele nu numai că i-au luat șansa de a trăi o viață mai lungă, dar i-au luat și demnitatea de a muri în casa familiei, acolo unde îi era locul”, a spus Dean Gregory luni, după moartea fiicei sale.
„Au reușit să ia trupul și demnitatea lui Indi, dar nu îi pot lua niciodată sufletul. Au încercat să scape de Indi fără ca nimeni să știe, dar ne-am asigurat că va fi amintită pentru totdeauna. Știam că este specială din ziua în care s-a născut”, a transmis familia.
Diagnosticul și boala mitocondrială
Copila fusese diagnosticată cu boală mitocondrială, o afecțiune ereditară rară, cu debut precoce și evoluție rapidă, ce duce la disfuncții ale lanțului respirator mitocondrial, afectând mai multe organe și funcții, precum inima, sistemul nervos, creierul, funcțiile hepatice și renale, sistemul digestiv.
Această poveste tragică aduce în prim-plan dilema etică și juridică a deciziilor care pot fi luate în astfel de cazuri. Este important ca familiile să aibă dreptul de a decide asupra tratamentului și vieții copiilor lor, iar sistemul juridic trebuie să fie echitabil și să ia în considerare dorințele părinților. În cazul familiei Gregory, această luptă s-a încheiat cu o suferință imensă și cu un sentiment de nedreptate.