Un cutremur devastator lovește Indonezia!
Un puternic cutremur cu magnitudinea de 6,9 s-a produs în estul Indoneziei, în Marea Banda, în cursul zilei de miercuri. Informația a fost furnizată de Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) și a atras atenția comunității internaționale asupra acestei regiuni seismice active.
Cutremur puternic, în această dimineață, în Indonezia
Cutremurul a avut loc la o adâncime de 10 kilometri și a fost resimțit la o distanță de peste 300 de kilometri de zonele de coastă din estul Indoneziei. Cu toate acestea, până în acest moment, nu a fost emisă nicio avertizare cu privire la posibilitatea unui tsunami, ceea ce reprezintă o veste bună pentru comunitățile de coastă.
Regiunea Indoneziei se află în „Cercul de Foc al Pacificului”
Regiunea Indoneziei se află în „Cercul de Foc al Pacificului”, o zonă caracterizată prin activitate seismică intensă. Aceasta reprezintă cea mai întinsă și activă zonă vulcanică de pe Terra, concentrând 62% din vulcanii activi existenți în prezent. De aceea, astfel de evenimente sunt destul de comune în această parte a lumii și autoritățile locale sunt pregătite pentru a face față situațiilor de urgență generate de seismele produse, însă unele cu magnitudini puternice pot produce adevărate dezastre umane.
Până în prezent, nu au fost raportate pagube semnificative sau pierderi de vieți omenești
Până în prezent, în urma cutremurului de astăzi nu au fost raportate pagube semnificative sau pierderi de vieți omenești, astfel că, autoritățile locale monitorizează îndeaproape situația, intervenind dacă este nevoie pentru a oferi asistență comunităților afectate.
Ce magnitudine au avut următoarele cutremure
La un minut distanță după producerea cutremurului de 6.9 grade s-a produs un al doilea cutremur, înregistrat în această succesiune, cu o magnitudine de 7. Seismul a avut loc la aceeași adâncime de 10 kilometri în apele din apropierea Insulelor Moluce. Epicentrul celui de-al doilea cutremur a fost situat în apropierea orașelor Ambon și Lospalos, care se află la distanțe semnificative față de epicentru – Ambon la aproximativ 338 de kilometri spre nord și Lospalos în Timorul de Est la aproximativ 342 de kilometri spre sud.
În plus, într-o oră de la înregistrarea celui de-al doilea cutremur, un alt seism cu magnitudinea de 5,1 a avut loc în aceeași zonă, sporind îngrijorările cu privire la siguranța localnicilor. Până în prezent, nu au fost raportate daune materiale semnificative sau pierderi de vieți omenești în urma acestor evenimente seismice.