Secretul uimitor pentru a scoate ketchup-ul din sticlă. Nu vei crede ce ai făcut greșit până acum!
Pentru iubitorii de fast-food, dar nu numai, nimic nu este mai satisfăcător decât să înmoi cartofii prăjiți în ketchup și să-i savurezi. Există o greșeală pe care o fac mulți, fără să își dea seama. Aceasta se referă la modul în care se scoate sosul din recipientul în care este depus. Cum trebuie să procedezi, de fapt.
Nu mai strânge sticla de ketchup până la distrugere
Te-ai săturat să strângi sticla de ketchup în mâini și să o bați, în încercarea de a scoate câteva picături din ea? Mulți fac greșeala de a manipula recipientul în mod greșit. Ne-am obișnuit să stoarcem sticla exercitând presiune asupra părților din față și din spate, fără să realizăm că această tehnică nu ajută.
Cu toții am avut de-a face cu momentul în care încercam să scoatem ketchup din sticlă, fără niciun rezultat. Indiferent de cât de tare am bătut fundul recipientului de masă, condimentul părea să nu mai iasă din el și mâncam, până la urmă, cartofii prăjiți fără sosul preferat.
Cum desigilezi corect o sticlă de ketchup, de fapt
Playtech Știri îți prezintă o modalitate mai ușoară de a scoate ketchup-ul din sticla în care este depus. De altfel, pe site-urile de specialitate se arată că nu trebuie să lovim fundul recipientului în care se află sosul pentru a asezona alimentele pe care intenționăm să le consumăm.
Să vorbim mai întâi despre cum deschidem sticla de ketchup. Cu siguranță ai observat că gura sticlei este acoperită cu un material. El nu trebuie rupt, așa cum obișnuiesc multe gospodine să facă. Pur și simplu îndepărtează capacul sticlei și introdu-l în gâtul său în mod invers, pentru a găuri materialul.
Așa scoți ketchup-ul din sticlă în mod corect
Poți, apoi, să asezonezi alimentele pe care vrei să le consumi cu sosul preferat. Nu trebuie să pui presiune asupra feței și spatelui sticlei de ketchup pentru ca acest condiment să iasă. În schimb, exercită presiune asupra părților laterale ale recipientului, precum în poza de mai jos.
Ketchup-ul este un produs nu lichid, dar nici solid, acesta fiind și motivul pentru care de multe ori rămâne lipit de pereții recipientului în care este depus și nu se mișcă decât atunci când este aplicată forța potrivită în acest sens. Presiunea exercitată pe lateralele sticlei te va ajuta și din acest punct de vedere.
Ce să faci când sosul rămâne blocat pe pereții sticlei
În cazul în care ketchup-ul rămâne blocat pe pereții sticlei în care este depus, întoarce recipientul – cu capacul închis – cu fundul în sus. Lovește-l cu câteva lovituri ușoare, în așa fel încât să faci produsul să se miște de pe pereții sticlei. Apoi, întoarce-l în poziție verticală.
Citește și: Aruncă imediat tubul de ketchup dacă observi asta. Nu îl mai consuma sub nicio formă
Scoate capacul de la sticla cu ketchup și înclin-o la un unghi de 45 de grade. Ține o mână la gâtul recipientului și cu cealaltă atinge-i ușor baza, în așa fel încât să „împingi” sosul afară.