Descoperă mâncarea de post cea mai ieftină și delicioasă! Radu Anton Roman nu se poate abține!
În anul 1998, Radu Anton Roman a publicat la editura Paideia una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti, „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”. În cartea de rețete poate fi descoperită cea mai ieftină mâncare potrivită pentru postul Crăciunului. Cum trebuie să o prepari.
Rețeta specială de post a lui Radu Anton Roman
În lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”, Radu Anton Roman a făcut publică rețeta celui mai ieftin preparat de post, anume salata de ciuperci, notează Adevărul. Nu ai nevoie de foarte mult timp la dispoziție pentru a o prepara. În plus, este și sățioasă. Te vei sătura, negreșit, după ce o vei mânca.
Ingredientele necesare pentru salata de ciuperci
– 1 pahar vin
– 1 linguriță oțet
– 1 vârf cuţit cimbru uscat
– 1 kilogram ciuperci cărnoase (păstrăviori de fag, mânătărci, ciuperci albe de cultură)
– condimente: sare, piper
Lista ingredientelor necesare pentru sos
– 1 lingură untdelemn
– 3 căţei usturoi
– 1 lingură oţet
– puţină zeamă de la ciuperci
– verdeaţă: mărar, pătrunjel
Cum să prepari salată de ciuperci de post
1. Se rup picioarele de pălărie și se clătesc ciupercile în mai multe ape.
2. Se pregătește o zeamă din: 1 litru apă cu piper, sare, vin, oţet şi cimbru.
3. Se pun ciupercile la fiert în zeamă și se lasă să clocotească 15 minute.
4. Se scurg ciupercile și se lasă la răcit.
5. Se spală și se toacă verdeața.
6. Se curăță, se spală și se pisează usturoiul sub formă de pastă.
7. Se taie ciupercile felii subţiri și se stropesc cu oţet, ulei, usturoi, 1-2 linguri din zeama lor.
Salata de ciuperci de post este gata
Poate fi servită la masă și consumată imediat după preparare. Toată lumea va fi mulțumită de rezultatul final. Poftă bună!