Descoperă cum poți găsi omul de zăpadă în doar 10 secunde! Ești un geniu?
Testul de inteligență al iernii face deja furori în rândul internauților din multe colțuri ale lumii. O imagine ce ne duce cu gândul la zăpadă, săniuș, ciocolată caldă, sărbători și voie bună este, de fapt, o provocare ce îți va pune la încercare atenția la detalii și viteza de reacție.
Testul de inteligență al iernii
La ce ne gândim când vedem fulgi de nea? În cele mai multe cazuri, gândul ne zboară către zăpadă, săniuș, excursii la munte, ciocolată caldă, târguri de Crăciun și alte activități specifice sezonului rece.
Puțini ar bănui că frumoasele forme pot fi și un test de inteligență ce ne pune la grea încercare atenția la detalii și viteza de reacție.
În ultima perioadă, iluziile optice precum cea din desenul de mai jos au câștigat tot mai mulți fani în rândul internauților din toate colțurile lumii, iar studiile realizate de specialiști au arătat că jocurile de logică sunt un antrenament excelent pentru creier.
Găsește omul de zăpadă în mai puțin de zece secunde
Testul pe care ți-l propunem acum este un exemplu perfect. Imaginea în care apar mai mulți fulgi de nea, de diferite forme și dimensiuni, conține un detaliu pe care doar cei cu ochi de vultur îl pot observa. Undeva este ascuns, cu mare măiestrie, un om de zăpadă. Crezi că îl poți găsi înainte să expire timpul?
Așadar, când te simți pregătit, setează cronometrul la zece secunde și apasă Start. După ce trece timpul alocat pentru acest test, vei găsi rezolvarea în ultima imagine din galeria foto de mai sus.
Un antrenament excelent pentru creier
Cunoscute și sub denumirea de teste de IQ sau teste de inteligență, aceste puzzle-uri au fost create în așa fel încât să ofere anumite indicii specialiștilor cu privire la nivelul de inteligență al celor care încearcă să le rezolve.
Astfel de teste inedite au fost utilizate pentru prima oară acum mai bine de un secol. Atunci, dar și acum, specialiștii din domeniul psihologiei se foloseau de ele pentru a măsura inteligența oamenilor și pentru a înțelege mai bine cum interacționăm și cum percepem realitatea din jurul nostru.