Descoperă secretul gospodinelor de succes pentru un somn perfect
Temperaturile scăzute le-au determinat pe gospodine să scoată din dulapuri pilotele de bumbac pentru pat. Nu sunt dificil de întreținut, însă multe ignoră un detaliu important când vine vorba despre igienizarea lor. Află în rândurile de mai jos ce trebuie să faci cel puțin o dată pe an.
Diferențele dintre pilotă și plapumă
Pilota de bumbac reprezintă o cuvertură practică de pat, ce oferă un plus de căldură în timpul sezonului rece. Deși ai putea să ți-o imaginezi într-un stil tradițional, multe modele vin astăzi în stiluri care de care mai aparte, de la o estetică minimală la un design cu sursă de inspirație mai boemă.
Când vine vorba despre alegerea pilotei potrivite pentru patul tău, materialul este cel care face întotdeauna diferența. La urma urmei, el este cel care face pilota pilotă, nu plapumă. Pilota este puțin mai rigidă și mai puțin maleabilă decât păturile sau plapumele.
Ce trebuie să faci periodic cu pilota
În general, pe cât de funcționale sunt, pe atât de ușoare estetic pot să fie. Pilotele pot fi concepute pe bază de in, bumbac sau puf de gâscă, acestea din urmă fiind cele mai călduroase, dar și cele mai scumpe. Totuși, orice material este bun atât timp cât face față cusăturii și menține umpluta în locul potrivit.
Pilota de bumbac, fiindcă aceasta este cel mai des folosită de români, trebuie protejată de o lenjerie, preferabil concepută tot din bumbac. Și lenjeria, dar și pilota trebuie să fie curățate periodic pentru a te bucura de un somn liniștit, dar și de o stare de sănătate bună.
Detaliul pe care multe gospodine nu îl știu
Lenjeria de pat trebuie spălată cel puțin o dată pe săptămână, dacă nu mai des. În ceea ce privește pilota de bumbac, aceasta trebuie curățată și igienizată cel puțin o dată pe an, adică o dată pe sezon, respectiv o dată la trei luni de zile, cât durează sezonul rece.
Atenție! Multe gospodine nu iau în considerare un detaliu important, când vine vorba despre spălarea pilotei de bumbac, anume faptul că aceasta va prezenta volum și greutate crescute în mașina de spălat. Dacă ai o pilotă mare, du-o la curățătorie, fiindcă nu va fi spălată eficient.
Verifică neapărat eticheta produsului
Te-ar putea interesa și: Cum speli corect plapuma de lână la mașina de spălat. Așa ai grijă să nu ți se strice
Când speli pilota de bumbac, consultă instrucțiunile de pe eticheta produsului. Respectă-le cu strictețe, pentru a nu deteriora produsul. Pune pilota de bumbac la mașina de spălat doar dacă se încadrează în masa de zece kilograme. Altfel, du-o la spălătorie.