Descoperă secretul chef Florin Dumitrescu pentru salata de boeuf perfectă! Vezi ce combină cu maioneza și legumele!
Florin Dumitrescu a dezvăluit lista ingredientelor pe care le folosește pentru salata de boeuf, precum și modul de preparare a mâncării în cauză. Fostul jurat Chefi la Cuțite apelează la două trucuri, pentru ca rezultatul final să fie unul perfect. Iată cum trebuie să procedezi!
Trucurile lui Florin Dumitrescu pentru salata de boeuf
Florin Dumitrescu este un cunoscut bucătar român, mulți știindu-l de la show-ul culinar Chefi la Cuțite, difuzat pe micile ecrane de postul TV Antena 1. A fost pe prima pagină a ziarelor, în urmă cu câteva săptămâni, după ce a întrerupt colaborarea cu echipa de televiziune de la postul amintit.
Pe lângă aparițiile televizate, Florin Dumitrescu este cunoscut și pentru sfaturile pe care le dă gospodinelor în materie culinară. Bucătarul a împărtășit două trucuri pe care le aplică pentru ca salata de boeuf să iasă ca la carte. Dacă le vei respecta, toată lumea va fi mulțumită de rezultatul final.
Primul truc – legumele se amestecă separat cu maioneza
Florin Dumitrescu recomandă să amestecăm legumele separat cu maioneza. În acest fel, se obține un gust acrișor prin amestecarea murăturilor înainte de a adăuga celelalte ingrediente. Acest truc aduce o notă distinctă salatei de boeuf.
Al doilea truc – toate ingredientele trebuie să fie reci
Un alt sfat important dat de Florin Dumitrescu este acela de a folosi toate ingredientele reci în momentul în care se amestecă cu maioneza. Acest lucru previne scurgerea uleiului din maioneză și menține textura salatei de boeuf. Prin păstrarea ingredientelor la frigider înainte de a le amesteca, vei obține o salată consistentă și savuroasă.
Lista ingredientelor necesare pentru salata de boeuf
Pentru a pregăti salata de boeuf în stilul lui Florin Dumitrescu, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
– 4 ouă
– 300 grame pulpă de vită fiartă
– 300 grame cartofi fierți
– 150 grame morcovi fierți
– 80 grame mazăre fiartă
– 80 grame gogoșari murați
– 80 grame castraveți murați
– 400 mililitri ulei floarea-soarelui
– 2 linguri muștar
– 1 lămâie
Cum prepară Florin Dumitrescu salata de boeuf
Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a prepara salata de boeuf în stilul lui Florin Dumitrescu:
1. Pune carnea la fiert într-o oală de mărime potrivită.
2. Scoate carnea din oală și las-o la răcit după fierbere.
3. Curăță, spală și pune legumele întregi la fiert.
4. Scoate legumele din oală și lasă-le la răcit, apoi taie-le cubulețe.
5. Prepară maioneza și pune-o la rece în frigider.
6. Taie carnea în bucăți potrivite și amestec-o cu legumele deja tocate.
7. Amestecă ingredientele și așează-le într-un bol de bucătărie.
8. Amestecă fiecare legumă cu maioneza și așează-le în vasul de bucătărie.
9. Dă compoziției de legume forma și aspectul dorit.
Salata de boeuf perfectă
Salata boeuf, preparată așa cum o face Florin Dumitrescu, este gata. Este recomandat să o lași la rece înainte de a o servi, astfel încât legumele să nu se înmoaie prea tare. De asemenea, maioneza va avea o aromă mai bună dacă preparatul este păstrat la frigider câteva ore. Poți servi această salată alături de aperitive și să te bucuri de savoarea ei. Poftă bună!