Descoperă secretul delicios al cârnaților de casă: Ingredientul magie!
Dacă și tu vrei să pregătești cârnați de casă pentru masa de sărbători, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți prezintă o rețetă specială a acestui preparat, mai rar adoptată de gospodine în bucătăria românească. Toată lumea va fi mulțumită de rezultatul final.
Ingredientul special pe care să-l adaugi în compoziția de carne pentru cârnați
Cârnații de casă reprezintă una dintre mâncărurile tradiționale nelipsite de pe mesele de sărbători ale românilor. Multe gospodine prepară acest fel de mâncare în decembrie, din timp, pentru a avea timp să se afume. În materialul de astăzi, Playtech Știri îți prezintă o rețetă specială de cârnați de casă.
Româncele obișnuiesc să prepare cârnați din compoziție de carne crudă. Rețeta de astăzi propune prepararea lor cu carne deja fiartă. Pentru a prepara un adevărat deliciu, în compoziție se adaugă orez deja fiert, la final carcasele afumându-se ușor. Iată ce trebuie să știi!
Lista ingredientelor necesare pentru a pregăti cârnați de casă
– 6,7 kg pulpă de porc
– 5,4 kg slănină de porc
– 4,5 kg pulpă de vițel
– 600 g usturoi
– 5 linguri boia de ardei dulce
– 1 lingură piper negru măcinat
– 4 linguri cimbru
– 6 linguri sare (sau după gust)
– 50 ML mațe de porc
Cum pregătești cârnații de casă din carne și orez fiert
Pentru început, carnea se taie bucăți de dimensiune potrivită, se pune la fiert, apoi se scurge și se dă prin mașina de tocat. Carnea tocată se condimentează cu ingredientele mai sus menționate sau cu cele pe care le preferi, apoi se combină cu legume precum usturoi, cimbru, ceapă sau ardei gras.
După ce se amestecă compoziția de carne și legume condimentată, se adaugă orezul deja fiert. Se amestecă toate ingredientele pentru a obține o compoziție omogenizată. În continuare, se respectă pașii clasici de gătire a cârnaților de casă.
Se pun mațele în apă, se clătesc cu apă și în interior, după care se pun pe tubul de umplut al mașinii de tocat și se leagă la capăt. Se dă amestecul cu carne prin mașină, pentru a umple mațele. Se respectă aceeași procedură, până se termină compoziția și mațele, apoi se pun cârnații la afumat.
Există numeroase modalități de a consuma cârnați de casă. Pot fi mâncați cu mămăliguță sau alături de alte cărnuri, cum ar fi cea de căprioară, cea de iepure, cea de rață. Dacă nu îți place orezul, îl poți înlocui cu pâine preparată din porumb.