Descoperă secretul perfect pentru a transforma carnea de porc într-un deliciu divin!
Cu un singur ingredient, poți transforma un preparat considerat de mulți banal într-un adevărat răsfăț pentru papilele gustative, vedeta mesei. Află, din rândurile de mai jos, de ce să fierbi carnea de porc în bere. Rețeta pe care merită să o încerci pentru următorul prânz în familie.
O rețetă simplă, delicioasă
Dacă îți pregătești meniul pentru masa de sărbători sau, pur și simplu, îți dorești să îți încânți familia sau musafirii cu un preparat delicios, trebuie să încerci această rețetă simplă, dar gustoasă.
Pentru două kilograme de carne, ai nevoie de jumătate de litru de bere, cea neagră este recomandată. Tot ce trebuie să faci este să torni în tavă, lângă carnea de porc, întreaga cantitate de bere și să acoperi vasul cu o folie de aluminiu. Setează cuptorul la 165 de grade și pornește cronometrul la 90 de minute.
Ingrediente și mod de preparare
Pentru această rețetă simplă, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
– două kilograme de carne de porc – poți folosi, la alegere, pulpă de porc, mușchi, cotlet, piept de porc sau chiar coaste.
– o jumătate de litru de bere neagră
– sare și piper – cantitățile variază, în funcție de preferințe
– un kilogram de cartofi
– câteva crenguțe de rozmarin proaspăt
Pentru un plus de aromă, poți ține carnea la rece, timp de două sau trei ore, într-o marinadă făcută din:
– o lingură de ulei
– o lingură de sare
– o lingură de miere
– o lingură de muștar cu semințe
– o linguriță de oțet balsamic
– o linguriță de boia dulce și afumată
– o linguriță de piper negru proaspăt măcinat.
De ce să fierbi carnea de porc în bere
De ce să fierbi carnea de porc în bere? Pentru că, la final, va fi fragedă și aromată. Poți prepara în acest fel pulpă de porc, mușchi, cotlet, piept de porc sau chiar coaste.
Este foarte important să verifici constant în timpul procesului de preparare termică. În cazul în care sosul de bere se reduce prea mult, adaugă în vas câte o cană cu apă fierbinte. După ce trece jumătate din timp, întoarce carnea de pe o parte pe alta.
După cele 90 de minute, adaugă în tavă ingredientele pentru o garnitură perfectă: cartofii, pe care îi condimentezi cu sare, piper și crenguțe de rozmarin – îl poți pune și peste carne. Se stropește totul cu ulei și se lasă la cuptor încă 45, chiar 50 de minute.
La final, se îndepărtează folia de deasupra, se crește temperatura la 200 de grade Celsius și se mai lasă încă 15 minute, timp în care cartofii se vor rumeni.
Te-ar putea interesa și: Această carne este interzisă în România începând de astăzi. S-a dat lege!