Descoperă secretul satului fermecat din România!
Satul Biertan, pe locul II în topul Culture Critic
Un sat din regiunea Transilvania se află pe locul doi în topul Culture Critic al celor mai pitorești locuri de vizitat de pe continentul european. Cătunul e parcă rupt din basme! Locuințele de aici te trimit cu gândul la vremurile apuse. Practicile din zonă i-au impresionat pe călătorii străini. Foto
Cât de frumos arată cătunul transilvănean
Satul Biertan este unul dintre cele mai fermecătoare cătune din regiunea Transilvania. Cetatea săsească a fost atestată documentar în anul 1224, potrivit cercetătorilor. A fost inclusă și în Patrimoniul Național UNESCO, datorită ansamblului arhitectural deosebit, cu o frumoasă cetate fortificată în mijloc.
Casele de la Biertan sunt construite în stil baroc și au fost bine conservate de-a lungul anilor. Zidurile sunt groase, fundațiile sunt realizate din piatră, fațadele sunt pictate în culori pastel, iar decorațiile locuințelor prezintă motive viticole.
„Închisoarea maritală”, forma de consiliere a cuplurilor
Și satul Biertan ascunde numeroase secrete. Călătorii străini au rămas impresionați de „închisoarea maritală” de aici și modul în care cuplurile alegeau să își rezolve problemele, pentru a evita divorțul. Pentru unii poate suna ca un coșmar, dar datele arată că această formă de consiliere a dat rezultate.
Cuplurile care se confruntau cu probleme și intenționau să se despartă erau închise în subsolul bisericii fortificate din sat, timp de șase săptămâni, pentru a fi învățate să comunice mai bine. Preotul din sat a precizat că, datorită acestei metode, timp de 300 de ani, în zonă a avut loc un singur divorț.
În prezent, „închisoarea maritală” este un mic muzeu în care sunt expuse manechine. Preotul din sat, Ulf Ziegler, a dezvăluit în urmă cu câțiva ani că sunt cupluri care solicită aplicarea metodei de pe vremuri de împăcare, în speranța de a evita o eventuală separare.