Truc secret al bunicilor pentru înflorirea magnifică a crizantemelor! Nu vei crede ce puneau în jurul tufelor!
În această perioadă, când temperaturile ajung la valori negative, anumite plante au nevoie de o îngrijire ceva mai specială, de fapt este vorba de protejarea lor pe timpul iernii. Dacă ești pasionat de flori, și mai ales de crizanteme, află ce puneau bunicii în jurul tufelor de crizanteme pentru a le proteja de îngheţ. Dacă vei face la fel, aşa vor înflorii din plin anul viitor.
Crizantemele, sunt florile favorite ale toamnei
Sunt îndrăznețe, frumoase, iar parfumul lor dulce și picant creează o aromă atrăgătoare de toamnă. Sunt disponibile într-o varietate de culori vibrante, inclusiv galben, alb, portocaliu, burgundia, bronz, violet și roz.
Sunt flori robuste care pot rezista la temperaturi mai scăzute
Sunt flori robuste care pot rezista la temperaturi mai scăzute și, deși pot începe să înflorească la sfârșitul verii, ele dau viață în timpul sezonului de toamnă. Crizantemele reprezintă un plus minunat pentru expoziția de pe veranda din față și pentru straturile de flori de toamnă. Dar, ca orice floare, iarna are o anume sensibilitate, mai ales la temperaturile sub zero grade, așa că va trebui să ai grijă de ele într-un mod mai special.
Cum să ai grijă de crizanteme ca să te bucuri de aceste flori spectaculoase
Un recipient solid și robust va ajuta la ancorarea plantei grele și va susține, de asemenea, ciorchinii de flori. Alege un recipient care să fie cu aproximativ 1/3 mai mare decât rădăcina plantei pe toate laturile este ideal pentru reîmpădurire.
Așează planta proaspăt pusă în ghiveci într-o zonă însorită și menține solul umed, dar nu saturat.
Dacă le dai prea multă apă, vor rezulta tulpini putrede și pot crea flori moi, în descompunere. Nu uita să tai plantele după cum este necesar și să îndepărtezi orice flori, frunze și tulpini moarte sau deteriorate, pentru ca să aibă un aspect sănătos și proaspăt.
Dacă există posibilitatea unui avertisment de îngheț, mutați-le într-o zonă interioară protejată
Când temperatura ajunge la valori cu plus, poți plasa plantele din nou afară. O altă metodă de a proteja crizantemele de îngheț este să le acoperi cu prosoape vechi sau cu cearceafuri, asigurându-te că acoperi toate zonele expuse ale plantei.
După cum bine se știe, crizantemele nu sunt flori care se țin, în mod obișnuit, în casă
Iar afară, mai ales în condiții de iarnă, și ele au nevoie de protecție împotriva gerului. Sunt mai multe modalități de a le proteja, dar cele despre care vorbim azi sunt modalități vechi, pe care bunicii noștri le foloseau în trecut pentru a-și proteja florile.
Una din metodele practicate de bunici era acea de a tăia tulpinele platntelor
Dar nu mai mult de 5 cm deasupra solului, apoi scoteau planta și o așezau într-un recipient în care se pune nisip umed. Ulterior, recipientul era așezat în tr-o zonă răcoroasă, dar nu cu mult, cum ar fi pivnița, dar la temperaturi care să nu depșească 2-5 grade.
O altă modalitate de a proteja crizantemele
Bunicii așezau un strat gros de mulci în jurul plantelor, iar apoi înveleau crizantemele fie cu o folie de protecție, fie cu un material făcut din agril.
Acum ai aflat ce puneau bunicii în jurul tufelor de crizanteme pentru a le proteja de îngheţ
Tot ce ai de făcut este să te apuci din timp de acest aspect, cu mult înainte de a primul îngheț zdravăn afară.