Uite de ce trebuie să fierbi nucile în coajă! Secretul strămoșilor dezvăluit!
Nucile sunt absolut delicioase, dar conțin și vitamine şi minerale ce întăresc sistemul imunitar. Sunt utilizate la nivel mondial. Nucile sunt fructe deosebit de calorice, pentru că sunt bogate în potasiu, fosfor, cupru, magneziu, vitamine și săruri minerale. Însă când vine vorba de curățarea lor rapidă, situația se complică. Pe vremuri, bunicile aveau o metodă rapidă de a le curăța. Le puneau la fiert, cu tot cu coajă!
De ce să pui nucile la fiert, în coajă
Tradiția culinară de a fierbe nuci întregi în coajă înainte de a le mânca a fost prețuită de secole. Metoda era folosită destul de des de către bunici. Acest proces aparent simplu presupune scufundarea nucilor, cu tot cu coajă, în apă clocotită pentru o perioadă scurtă de timp. Dar puține persoane știu la ce ajută acest proces.
Miezul va rămâne întreg și cu un gust delicios
Așadar, pentru a curăța ușor și repede nucile, este nevoie să scufundați 120 de grame de nuci întregi în coajă timp de 5 minute până se înmoaie ușor. Așteaptă până ce coaja se înmoaie, dar este musai să puneți un capac deasupra.
Acest lucru nu le va permite nucilor să plutească, ci vor sta în apa fierbinte. La final, după ce le scoateți, cu ajutorul unui cuțit spargeți ușor coaja și veți observa că miezul a rămas întreg.
Această metodă nu se referă doar la pregătirea nucilor pentru a fi sparte mult mai ușor, ci este o metodă ideală care oferă miezului nucii o aromă aparte. Căldura și umiditatea pătrund în cojile nucii, făcându-le mai ușor de deschis și de curățat.
Astfel, nucile fierte în coajă vor avea un miez delicios și intact, perfect pentru gustare sau pentru utilizare în diverse rețete culinare. Această metodă tradițională a fost transmisă de la strămoși și este încă apreciată de mulți iubitori ai nucilor.
Citește și: Nuci, prăjiturile copilăriei de Crăciun. Reţeta simplă, nu ai cum să dai greș. Ingredientul secret care oferă un gust aparte.