Află secretul bucătarului McDonald’s pentru un muștar perfect în propria ta bucătărie!
McDonald’s este unul dintre cele mai renumite restaurante cu mâncare de tip fast food. Este celebru în lumea întreagă și majoritatea oamenilor i-au trecut pragul. Toate preparatele sunt gustoase și mulți au încercat să le reproducă, mai ales sosurile. S-a aflat, însă, cum poți face muştar ca la McDonald’s.
Ce se pune în muştarul de la McDonald’s
Bucătarul Mike Haracz, care a lucrat anterior pentru McDonald’s ca bucătar, a dezvăluit ingredientele secrete pe care le folosește compania pentru crearea muștarului picant al lanțului de restaurante.
Specialistul în bucătărie spune că el știe cum să pregătești acest preparat foarte simplu, cu doar două ingrediente. Le găsești în majoritatea magazinelor și tot ce trebuie să faci este să le amesteci și să te bucuri de gustul ca la McDonald’s.
Ingredientele secrete pentru muştarul de la McDonald’s
Bucătarul Mike Haracz spune că acest muștar este pe bază de gălbenuș de ou și ulei, adică maioneză și muștar, precum și sos tabasco, pentru aroma iute. Astfel, ai nevoie de două borcane de sosuri din comerț, ca să îl obții muștarul de la renumitul restaurant.
Ai nevoie de Heinz MayoMust, pe care să îl amesteci apoi cu câteva linguri de tabasco. Dacă vrei ca muștarul să fie și mai picant, tot ce trebuie să faci este să mărești doza.
Ingredientul secret din cartofii McDonald’s
Cartofii prăjiți de la McDonald’s sunt foarte gustoși. Oricât am încerca să îi facem acasă, nu vom reuși să obținem gustul original și nici măcar unul pe aproape de acesta.
Ideea este că nu știm secretul acestui preparat. Chiar dacă pare banal să prăjești niște cartofi, este bine de știut că și aici există anumite ingrediente care se pun în compoziție și despre care nu știu prea mulți.
TikToker-ul Jordan Howlett, care spune că știe câteva dintre secretele companiei McDonald’s, a dezvăluit ce pun bucătarii în cartofi. Astfel, acesta susține că, în uleiul de prăjit, adaugă aromă de carne de vită. Astfel, acest ingredient ar fi cel care dă gustul special cartofilor.
Pericolele consumului de fast food
Fast food-ul conține adesea cantități mari de grăsimi nesănătoase și calorii. Consumul regulat poate duce la creșterea în greutate și la probleme de sănătate precum obezitatea, care la rândul său este asociată cu boli cronice cum ar fi diabetul și bolile cardiovasculare.
Alimentele de tip fast food conțin deseori cantități mari de zahăr și sare adăugate. Consumul excesiv de zahăr și sare poate contribui la hipertensiune, creșterea riscului de boli de inimă și alte afecțiuni cronice.
Fast food-ul este adesea scăzut în nutrienți esențiali. Este bogat în calorii goale, oferind puține substanțe nutritive benefice organismului. De altfel, aceste alimente pot provoca probleme digestive cum ar fi balonare, indigestie și constipație.
Compoziția acestor alimente, care adesea conțin cantități mari de grăsimi și zahăr, poate contribui la apariția unei dependențe de aceste alimente, făcând dificilă adoptarea unui regim alimentar sănătos.
Consumul excesiv de fast food poate afecta starea de spirit și sănătatea mentală, fiind asociat cu anxietatea, stresul și depresia în unele cazuri.