Astfel faci cel mai cremos piure! Secretul incredibil!
Vrei să îți surprinzi familia și musafirii cu un adevărat răsfăț pentru papilele gustative, reușind să transformi un preparat banal în vedeta mesei? Bucătarii și-au dezvăluit secretul: nu mai pune mai pune lapte sau apă în piure. Află, din rândurile de mai jos, care este ingredientul care îl face cremos mai ceva ca la restaurant.
Cum tranformi o garnitură banală într-un răsfăț culinar
Ce poate fi mai simplu de făcut decât această garnitură banală, ce pare să nu aibă niciun secret? Este alegerea cea mai simplă atunci când nu știm care este cea mai potrivită variantă pentru friptura din farfurie, se preparaă simplu, repede, din câteva ingrediente.
Te-ai întrebat însă de ce, când este comandat la restaurant, piureul are o aromă și o textură aparte? Bucătarii și-au dezvăluit asul din mânecă.
Ingredientul care înlocuiește laptele și apa în piure
Trucul pentru a transforma banalul piure de cartofi într-un adevărat răsfăț pentru papilele gustative este un singur ingredient. Data viitoare când îl gătești, nu mai pune lapte sau apă în el, ci smântână lichidă. Va ieși cremos, aerat și foarte fin.
Rețeta nu este deloc complicată. Vei avea nevoie de:
– cartofi
– unt
– smântână lichidă
– sare, în funcție de preferințe
Mod de preparare
Se spală și curăță cartofii de coajă, apoi se taie în felii groase sau în sferturi. Se pun la fiert în apă clocotită în care am dizolvat sare.
După ce sunt făcuți bine, se scot din lichid, se lasă puțin la scurs într-o sită și apoi se pasează, folosind un zdrobitor de cartofi. Piureul obținut se transferă într-o oală pusă pe foc și se încorporează câte 175 de grame de unt pentru fiecare kilogram de piure.
Se adaugă apoi câteva linguri de smântână lichidă fierbinte, se amestecă bine, folosind o lingură de lemn, până la omogenizare și apoi este gata de servit musafirilor.
Extras din articol
Te-ar putea interesa și: Secretul piureului gustos și pufos. Ce pun gospodinele în apa în care fierb cartofii