Revoltă în rândul angajaților: Vei fi șocat să afli că majoritatea vor să-și schimbe jobul în 2024!
Trăim într-o lume dinamică, cu multe schimbări socio-economice, iar asta are un impact asupra modului în care lumea percepe modul în care ar trebui să funcționeze lucrurile. Noile statistici arată că la nivelul anului 2023, un an extrem de greu, peste jumătate dintre angajați sunt nemulțumiți la locul de muncă actual, iar trendul este global, nu numai la nivel local.
Mai puțin de jumătate dintre angajații din Europa de Est sunt subevaluați
Cele mai recente studii, efectuate pe mai multe eșantioane de angajați din Europa Centrală și de Est au scos în evidență aspecte sociale alarmante, iar procentul de nemulțumire este în creștere. O analiză socio-economică, publicată în iunie 2023, arată că puțin de jumătate dintre angajații din Europa de Est, procentul fiind 53% din respondenți, au considerat că sunt subevaluați în funcție de salariu.
Cercetare citată a fost bazată pe un sondaj de satisfacție salarială realizat pe baza unui eșantion de peste 61.000 de participanți
Cercetarea citată a fost bazată pe un sondaj de satisfacție salarială realizat pe baza unui eșantion de peste 61.000 de participanți din țările din Europa Centrală și de Est. Concluziile acestui studiu au arătat că doar 1% dintre ei se consideră supraevaluați, în timp ce 26% dintre participanți consideră că salariul lor actual este rezonabil.
Peste jumătate dintre angajați sunt nemulțumiți la locul de muncă actual
Dacă la nivel european lucrurile nu stau chiar atât de bine, nici pe plan local nu putem spune că lucrurile au un trend pozitiv, iar cel mai recent studiu al uneia dintre cele mai mari platforme de recrutare trage concluzia că peste jumătate dintre angajați sunt nemulțumiți la locul de muncă actual, și că vor să schimbe jobul în 2024.
Principalul motiv pentru schimbare este salarizarea
În datele primite la redacție, platforma de recrutare online eJobs a reușit să scoată în evidență modul în care angajații din acest moment văd dinamica pieței muncii, iar conform acesteia, sunt 56% dintre respondenți care au recunoscut că vor să-și schimbe jobul în 2024. Restul, de până la 100% dintre cei chestionați, fie au fost indeciși, procentul acestora fiind de 17%, fie sunt mulțumiți de locul de muncă pe care îl au acum, în proporție de 27%, și nu au în intenție de a schimba ceva.
Există anumite temeri legate de impactul pe care ar putea să-l aibă 2024
Un alt studiu, tot din iulie a.c., arăta că unu din șase români chestionați luau în considerare o schimbare a locului de muncă, iar principalul considerent era salarizarea, pe lângă alte motivații, la fel de importante, dar situate pe următoarele locuri în acest top.
Concluzie
Efectele crizelor din ultimii trei ani, cel puțin, la care s-au adăugat și tensiunile geo-politice, creșterea substanțială a costului vieții, în toate statele europene, a dus la această revoluție socială care nu dă semne de regres, iar guvernele statelor vor trebui să țină cont de aceste aspecte, altfel existând riscul unor noi escaladări sociale, care nu vor duce decât la un regres local și chiar la nivel european.