Sarmale de post, rețetă divină! Descoperă secretul gustului unic!
Restricțiile alimentare impuse credincioșilor în perioadele de post pot fi o mare provocare, însă există rețete delicioase care să încânte papilele gustative. Dacă vrei să impresionezi familia și musafirii cu un preparat savuros, merită să încerci o rețetă mănăstirească de sarmale de post. Acest fel de mâncare nu conține soia și cu siguranță nu vei simți lipsa cărnii.
Un preparat delicios pentru post
Mulți cred că mâncărurile de post sunt lipsite de gust din cauza absenței ingredientelor de origine animală, însă nimic nu este mai departe de adevăr. Dacă ești în căutarea unui meniu variat și gustos, cea mai bună sursă de rețete de post sunt mănăstirile. Măicuțele sunt adevărate maestre culinare și au pregătit o rețetă inedită de sarmale de post care te va surprinde plăcut.
Rețeta sarmalelor de post
Pentru a pregăti aceste delicioase sarmale vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
– una sau două verze murate
– o jumătate de kilogram de ghebe măcinate, preferabil cele la borcan
– una sau două cepe
– două rădăcini de morcov
– o rădăcină de pătrunjel
– o roșie proaspătă (opțional)
– 100-150 mililitri de suc de roșii sau pastă de tomate
– ulei de floarea soarelui pentru sotat legumele
– 250-300 grame de făină de porumb, grisată
– sare, piper și ardei iute, în cantități variabile în funcție de preferințe
Mod de preparare
Pentru aceste sarmale de post, ingredientele de bază sunt făina de porumb și ciupercile. Prepararea lor nu este deloc complicată.
În primul rând, spală, curăță și toacă toate ingredientele. Încinge uleiul într-o tigaie mare și adaugă ceapa și rădăcinoasele. Când acestea s-au călit, adaugă roșia și sucul de tomate și lasă-le să fiarbă timp de 10 până la 15 minute, până când apa scade.
Oprește focul și adaugă în vas ghebele măcinate și făina de porumb. Condimentează după preferințe și lasă compoziția să se răcească.
Următorul pas este să împachetezi sarmalele. La final, adaugă apă în vas până când sarmalele sunt acoperite și lasă-le să fiarbă la foc mic timp de aproximativ o oră.
Această rețetă de sarmale de post este o alegere perfectă pentru perioadele de post, dar și pentru cei care doresc să experimenteze preparate culinare noi și sănătoase. Gustul unic al acestor sarmale va încânta cu siguranță orice papile gustative.
Sursa foto: Profimedia